Podzimní polévka ze 4 ingrediencí
Vychutnejte si horkou polévku ze 4 ingrediencí, která je super snadná a bude chutnat všem u stolu. Barevná mozaika potěší oko a uvaříte ji z čerstvých lokálních surovin. Jak na ni?
Hustá květáková polévka jako od babičky
Na květákovou polévku budete potřebovat:
- dvě očištěné mrkve
- menší květák rozdrobený na růžičky
- jedna menší cibule
- dvě velké oloupané brambory
- voda, sůl, pepř a trochu másla
Postup na nejlepší květákovou polévku:
Jednu mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Cibulku pokrájíme najemno. Brambory krájíme na kostičky, zbylou mrkev na půlkolečka a květák rozdrobíme na menší růžičky. Cibuli zpěníme na másle a přidáme nastrouhanou mrkev. Mrkev na tuku pustí více chuti a barvy. Tento osmahnutý základ zalijeme vodou, přidáme ostatní ingredience a vaříme do změknutí. Polévku dle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Dobrou chuť!
Ingredience pro zdraví
Mrkev obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a vlákniny. Obzvláště cenné pro lidské zdraví jsou karotenoidy – významné antioxidanty, které se v těle přeměňují na vitamin A. Na podzim sklizená mrkev obsahuje pektin – rozpustnou vlákninu, která podporuje trávení.
Květák j vás díky vysokému obsahu vlákniny zasytí na dlouhou dobu. Je bohatý na vitaminy a minerály – vitamin C, vitamin K, kyselinu listovou a také draslík, vápník a hořčík.
Související produkty
GS Mamavit 2 Těhotenství a kojení, 30 tablet + 30 kapslí
- Na 1 měsíc
Mohlo by vás zajímat
Vše, co potřebujete vědět o vosím bodnutí
Letní radovánky na čerstvém vzduchu, přináší kromě radosti i starosti. Život venku dokáží velmi znepříjemnit vosy, které se...
5 tipů, jak zvládnout návaly horka
Intenzivní teplo po celém těle, často spojené s pocením a zčervenáním kůže. Pocit na omdlení, zrychlený tep i...
Otrava jídlem! Jak ji poznat a léčit?
Otrava jídlem, často způsobená bakteriemi, viry, parazity nebo toxiny, je běžným problémem, který může postihnout každého. S příchodem...