Slevový kód 3za2 bude automaticky vyplněn v nákupním košíku. Pokud je pro Vás výhodnější jiný slevový kód, neváhejte jej využít. Slevy ovšem není možné kombinovat. Více informací ZDE.

x
Nevíte si rady? Napište nám. info@gsklub.cz
Hledat
0
Prázdný košík

Váš košík je bohužel prázdný.

Jestli si nevíte rady s výběrem, obraťte se na nás na 736 755 377 nebo na info@gsklub.cz. Pomůžeme vám.

Menu

Velikonoční nádivka jako od babičky

Velikonoční nádivka jako od babičky

Nejlepší velikonoční nádivka bude ta, kterou si připravíte s láskou doma sami. Existuje spousta zaručených receptů, které slibují dokonalý výsledek. Základem každé dobré velikonoční nádivky jsou čerstvá vejce nejlépe v domácí BIO kvalitě, velká hrst jarních bylinek, maso a starší pečivo.

Recept na tradiční babiččinu velikonoční nádivku

Na větší zapékací misku nebo pekáč budete potřebovat:

  • 10 ks     šťastných vajec
  • 10 ks     starších rohlíků
  • 0.5 kg   uzené maso
  • 0.5 kg   vařeného vepřového masa
  • 100 ml  smetany ke šlehání
  • petrželka
  • majoránka
  • pažitka
  • mletý pepř
  • kopřiva nebo jiné jarní bylinky
  • sůl

Připravíme si veškeré uvedené suroviny, které budeme na nádivku potřebovat. Vepřové a uzené maso uvaříme ve vodě doměkka, část vývaru si po scezení ponecháme.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Aby nám sníh pěkně ztuhnul, přidáme buď kapku citronu nebo špetku soli. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Poté k rohlíkům vmícháme prošlehané žloutky se smetanou, přidáme podle chuti pepř, sůl, nasekanou pažitku, v dlaních rozemnutou majoránku, nakrájenou petrželku, a nakonec zlehka vmícháme ušlehané bílky. Podle chuti můžeme do velikonoční nádivky přidat i čerstvé nasekané spařené kopřivy, baby špenát, medvědí česnek, nať z jarní cibulky… fantazii se meze nekladou.

Velikonoční nádivku dáme do předem vymazané formy a pečeme při 180°C asi 1/2 – 3/4 hodiny, až je nádivka na povrchu pěkně zlatavá.

Kopřivy pro zdraví

Kopřiva byla od pradávna zázračnou bylinou a od začátku se využívala v lidovém léčitelství. Dodnes se sbírá nejen nať, ale také listy či její oddenek. Kopřiva je výborný antioxidant. Antioxidanty pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály. Listy a kořenkopřivy obsahují velkou škálu živin. Mezi nimi najdete vitamin A, C, K a vitamin B. V kopřivě jsou obsaženy také minerály, jako je vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík a sodík.

Kopřiva se často využívá při infekcích močového měchýře. Nálev z kopřiv má skvělé účinky na posílení vlasů. Dle našich babiček mají kopřivové listy moc zmírňovat projevy revmatismu a lokální bolesti kloubů

Související produkty

Mohlo by vás zajímat

Otrava jídlem! Jak ji poznat a léčit?

Otrava jídlem! Jak ji poznat a léčit?

Otrava jídlem, často způsobená bakteriemi, viry, parazity nebo toxiny, je běžným problémem, který může postihnout každého. S příchodem...

23. 7. 2024
Jak zvládnout jet lag po dlouhém letu?

Jak zvládnout jet lag po dlouhém letu?

Jet lag, neboli pásmová nemoc, je běžný problém, kterému čelí cestovatelé po dlouhých letech přes několik časových pásem....

Úpal nebo úžeh, jaké jsou jejich příznaky?

Úpal nebo úžeh, jaké jsou jejich příznaky?

Horké počasí nám umí pěkně zatopit! Letní vysoké teploty nás přirozeně táhnou ven k vodě, do přírody, na zahrádky...

Farmaceutická kvalita naše výrobky jsou špičkové
Používáme účinné látky v ověřených dávkách
Doprava zdarma na vše do 31.8.